Over

Source Events is een platform dat wetenschap en spiritualiteit samen brengt door middel van inspirerende evenementen. Door het delen van kennis en ervaring kunnen we nieuwe inzichten krijgen in hoe het leven, universum en ons bewustzijn werkt.

Het doel van wetenschap en spiritualiteit is hetzelfde: het ontdekken van het heelal, de wereld om ons heen en onszelf. De wetenschap benadert dit vooral vanuit het hoofd, vanuit het denken. Spiritualiteit benadert het heelal vanuit het hart, vanuit het gevoel. 
Source Events wil deze disciplines samen brengen om dichter bij de antwoorden te komen.
Door te weten én te voelen. 

Veel plezier op jouw zoektocht en hopelijk tot ziens bij één van onze evenementen.   

Lysbeth Munniksma (1992), oprichter van Source Events.

“Van jongs af aan heb ik al interesse in spiritualiteit. Wat is het precies en waarom hebben zo veel mensen ervaringen die door de wetenschap niet verklaard kunnen worden? Wat is wetenschap precies en waarom staat dit volgens zovelen haaks op spiritualiteit? Met Source Events wil ik een plek creëren waar deze en andere vragen gesteld kunnen worden. Ik wil dat het een plek is waar mensen hun visies kunnen delen en ontwikkelen.

Mijn interesse in spiritualiteit is niet iets waar ik altijd openlijk voor uit ben gekomen. Het blijkt over het algemeen makkelijker uit te komen voor je wetenschappelijke wereldbeeld dan te zeggen dat je gelooft dat er meer is, wat dat dan ook is. Ik wist niet goed wat ik moest zeggen als mensen me hier kritische vragen over stelden, of het af deden als “zweverig” en “onzin” als ik sprak over bijna doodervaringen, mediumschap en bewustzijn. Al werd ik soms geraakt door deze uitspraken, ik vond het ook wel terecht dat mensen kritisch waren en kon niet ontkennen dat ik zelf ook veel vragen had. 

 Ik wilde dus een goed verhaal hebben en meer weten over al die onderwerpen die me interesseerde. 
Uren besteedde ik aan het bekijken van filmpjes op youtube van sprekers die wetenschap en spiritualiteit met elkaar verbonden, kocht boeken over deze thema’s en ik bezocht plekken die bijdroegen aan mijn zoektocht. Ik vond fascinerende onderzoeken, verbindingen en visies en verzadigde mezelf met alle informatie die ik kon vinden. 

Wanneer ik alleen té diep in het wetenschappelijke stuk (in het denken) zat voelde ik me vaak verder van mezelf verwijderd. Wanneer ik daarentegen te diep in het spirituele stuk (in het voelen) zat voelde ik me weer verder verwijderd van de rest van de (materiële) wereld.  

Beide gebieden vervulden mijn behoeftes dus los van elkaar niet genoeg.

Ik verwacht dat er binnen “Source Events” een wisselwerking tussen wetenschap en spiritualiteit gaat plaatsvinden, omdat ze volgens mij in elkaar overlopen.
Ik heb niet de illusie dat elke grote wereldvraag beantwoordt wordt, dat we perfecte balans zullen vinden tussen hoofd en hart en op dat punt kunnen blijven. 

Ik hoop alleen dat we meer en meer beseffen dat we juist niet alles weten, ook al denken we soms dat we er al bijna zijn. Ik hoop dat we in dat besef meer open kunnen staan voor elkaar, verbinding kunnen maken en samen kunnen groeien in ons bewustzijn.